Verdiepingsdag Innerlijk Duinduiken zondag 22 mei

Zondag 22 mei organiseren yogastudio Jojamis (Michiel Schutte) en Tao Training Haarlem (Marcel Ott) een Verdiepingsdag Innerlijk Duinduiken.

Activeer jouw innerlijk vrede 

Innerlijke vrede is een heerlijk gevoel. Soms is het er opeens…als je net wakker wordt in je warme bed na een goede nachtrust. De geest is kalm, je lichaam ontspannen, alles is oke…

Soms is innerlijke vrede echter ver te zoeken. Onrust, tobben, zorgen, spanningen, haast, alles komt langs, maar innerlijke vrede is er niet. Wil je meer grip op je eigen innerlijke vrede? Wil je tools beoefenen die jouw innerlijke vrede activeren? Ben je klaar met het hardnekkig najagen van dat-wat-je-prettig-vindt en het vluchten voor dat-wat-je onprettig-vindt?

Wees dan welkom op de verdiepingsdag duinduiken.

Programma in grote lijnen:

We doorlopen deze dag in een aantal stappen een verdiepingspad:

Na aankomst en ontvangst met koffie en thee lopen we gezamenlijk de duinen in. Je magervaren wat de natuur met jou doet. Je maakt kennis met de natuur en met elkaar. We nodigen je uit je intentie voor deze dag uit te spreken. Na een wandeling steken we letterlijk en figuurlijk een brug over en maak je contact met jouw innerlijk landschap. We laten het lichaam en de geest tot rust komen. Je verkent jouw betekenis van innerlijke rust en vrede en we trachten deze (nog meer) te activeren. Je krijgt tools om in iedere situatie naar die vrede terug te kunnen keren. We sluiten af met de vragen: “Wat ga je doen: in actie komen of…juist niet? Grijp je in of laat je los?”

Wanneer en waar?

Zaterdag 21 mei van 10.15 u – 16.30 u, ingang t Panneland in de Waterleidingduinen adres: Vogelenzangseduinweg 4, 2114 AS Vogelenzang. Zie: http://www.t-panneland.nl/index.html

Investering € 47,- voor de hele dag, inclusief thee, koffie en lunch.

Aanmelden Deze verdiepingsdag is voor mensen die affiniteit hebben met yoga, meditatie en/of qi gong. Aanmelden via: info@taotraininghaarlem.com

Betalen Je aanmelding is definitief zodra we je bijdrage hebben ontvangen. Je mag genoemd bedrag overmaken op rekening nummer NL 57 INGB 000 393 68 06 t.n.v. Brain Club te Haarlem o.v.v. je voor- en achternaam en titel  Verdiepingsdag Duinduiken.

 

Wie heeft het logo ontworpen?

Ik ben zo trots op het logo van Tao Training Haarlem dat ik graag een ode wil brengen aan de ontwerper, die in één keer de spijker op de kop sloeg. Hij is gemaakt door Ysbrand Pool.  Dit schreef Ysbrand over het logo:

"De kleur bruin van de letters is de affiniteit met hout, de natuur.  De lotus staat symbool voor de groei naar verlichting. De keuze van de letters TTH (TaoTrainingHaarlem) zijn 'Oosters', Je zou ze zo kunnen maken met een calligrafie-pen. En de cirkel staat symbool voor de zon, het hart, de parel."

En het is de parel die mij en hopelijk ook jou aanspreekt. Ze zorgt voor en staat voor groei en ontwikkeling in en van je bewustzijn. Door het versterken van je parelbewustzijn ben je door middel van beoefening en meditaties in staat geheel je eigen kern te verwerven, die, los van de waan van de dag, in staat is om bij jou een zeer stabiele emotionele balans te ontwikkelen.

Daarom ben ik zo blij met dit logo omdat het mij nu nog meer laat herinneren wat míjn dagelijkse training mag zijn.

Ysbrand, dank je wel. 

En nu nog even reclame maken voor Ysbrand zijn blauwlicht.nl:

Ben je ook op zoek naar een logo of ontwerp van een website: info@blauwlicht.nl

Openingsworkshop "Acht Brokaten"

Tao Training Haarlem opent op zachte wijze haar deuren. Kom naar de openingsworkshop "Acht Brokaten" op maandagochtend 18 januari.

De workshop “Acht Brokaten” (Bá Duàn Jîn) bestaat uit acht staande oefeningen (Qi Gongs*) die zorgen voor verbeterde regulatie van de organen, het soepeler maken van bepaalde spieren, pezen en bindweefsel. Daardoor zal qi (=energie) beter door het lichaam stromen en verbetert het je immuunsysteem en vergroot het jouw vitaliteit. 
Na deze workshop ben je in staat de oefeningen thuis of op je werk zelf te doen.

*Qi gong betekent: werken aan je energetische huishouding door lichte fysieke oefeningen. Qi gong wordt ook wel Chinese yoga genoemd. Yoga op de tofu wijze: zacht edoch effectief.

Voor meer info, klik hier