Back to All Events

Workshop acht brokaten

  • Tao Training Haarlem Surinameweg 2 Haarlem, NH, 2035 VA Netherlands (map)

Bá Duàn Jîn ofwel de acht brokaten die gebaseerd zijn op zijn 8 trigrammen, hemel, aarde, berg, meer, wind, donder en water, vuur. Deze qi gongs zijn eenvoudige edoch zeer effectieve oefeningen die zorgen dat energie vrij makkelijk kan gaan stromen. De bewegingen zorgen dat de meridianen (energetische energiebanen) openen, de organen worden lichtjes gemasseerd en de spieren en pezen worden geactiveerd. Deze workshop is goed te doen voor beginnende qi gong beoefenaars. Ze zijn makkelijk te onthouden zodat je ze uiteindelijk thuis (zowel binnen als buiten) kan beoefenen.

Info: In China is een brokaat een zakje van zijden met goud of zilverdraad doorweven, dat men bij zich droeg om belangrijke of waardevolle artikelen zoals brieven of jade in te bewaren.  Deze oefeningen zijn even zo waardevol voor de gezondheid en ‘well-being’ van de beoefenaar.

De workshop “Acht Brokaten” (Bá Duàn Jîn) bestaat uit acht staande oefeningen (Qi Gongs*) die zorgen voor verbeterde regulatie van de organen, het soepeler maken van bepaalde spieren, pezen en bindweefsel. Daardoor zal qi (=energie) beter door het lichaam stromen en verbetert het je immuunsysteem en vergroot het jouw vitaliteit. Na deze workshop ben je in staat de oefeningen thuis of op je werk zelf te doen.

*Qi gong betekent: werken aan je energetische huishouding door lichte fysieke oefeningen. Qi gong wordt ook wel Chinese yoga. Yoga op de tofu wijze: zacht edoch effectief.

Wanneer: maandag 18 januari van 09:30 tot 11:30 uur                                                        

Waar: Surinameweg 2, Haarlem Wie: voor degene die staande fysieke oefeningen kan doen. Kennisdrager/trainer: Marcel Ott  Prijs: Openingsprijs a € 27,50 incl. thee, lekkere koekjes en de hand-out!


Later Event: February 22
Workshop "Acht Brokaten"